Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Τζακ και η δυστοπία (μέρος βήτα)

Στην περιοχή Άλφα, η οποία βρίσκεται δίπλα από την «μπαταρία» υπάρχει ένα κτήριο που κάποτε φιλοξενούσε ένα ινστιτούτο γενετικής μηχανικής. Οι επιτηρητές μαζί με άλλους παρατρεχάμενούς τους, το έχουν διατηρήσει σε άψογη κατάσταση. Φήμες λένε ότι πριν ο Τζακ και οι όμοιοι του μεταφερθούν στην «μπαταρία», βρίσκονταν εκεί. Και όλοι οι υπόλοιποι πριν από αυτούς. Αλλά αυτό είναι απλά μια ακόμα εικασία.

Ο αέρας είναι μολυσμένος. Όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκες. Τα φίλτρα στους εσωτερικούς χώρους αλλάζονται κάθε βδομάδα από ρομπότ.

Τα έμβια δεν έχουν πλέον σπίτια. Ζουν σε κάψουλες στοιβαγμένες η μια πάνω στην άλλη σε τεράστια κτήρια που είναι φτιαγμένα από σκουριασμένο σίδερο και γυαλί. Τα πάντα εδώ είναι φτιαγμένα από αυτά τα δύο υλικά. Τα δέντρα εξαφανίστηκαν εδώ και τόσο καιρό που ακόμα και η ανάμνηση αυτών είναι αδύνατη.

Η κυκλοφορία στο δρόμο ελέγχεται αυστηρά. Κάθε 50 μέτρα και ένα σημείο ελέγχου. Για να διαχωρίζεται η «μέρα» από τη «νύχτα», μιας και ο ουρανός είναι πάντα γκρι, έχουν τοποθετηθεί μεγάλα φωτεινά πλαίσια με φώτα νέον σε κόκκινη απόχρωση που μετρούν αντίστροφα. Μετρούν από το 19 έως το μηδέν. Κανείς δε γνωρίζει αν υπάρχει αντιστοιχία με την παλιά μέτρηση του χρόνου σε ώρες και λεπτά. Τα ρολόγια δεν λειτουργούν πια. Σταμάτησαν έναν Νοέμβρη στη 1:23 ακριβώς. Ούτε εποχές υπάρχουν πια. Όλα είναι ένας ατελείωτος χειμώνας. Η θερμοκρασία είναι σταθερά κάτω από το μηδέν εδώ και χρόνια.

Σήμερα ο ουρανός ήταν μαύρος. Στάχτη ξεκίνησε να σκεπάζει τους δρόμους. Το φωτεινό πλαίσιο με την κόκκινη απόχρωση ξαφνικά μηδένισε και η κυκλοφορία απαγορεύτηκε άμεσα. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν ήχοι που έμοιαζαν με σήματα μορς. Τα μεγάφωνα αυτά εκπέμπουν κύματα ήχου και όλα τα έμβια έχουν στον κρόταφό τους έναν δέκτη ο οποίος δέχεται το σήμα των πρώτων και το αποκωδικοποιεί. Δεν υπάρχει ομιλούμενη γλώσσα.

Ο Τζακ άνοιξε τα μάτια του και έμεινε ακίνητος. Πάνω από τη γυάλα υπήρχαν δύο επιτηρητές. Με ένα αντικείμενο που έμοιαζε με σύριγγα πήραν ένα δείγμα από το ροζ ζουμί και το άδειασαν μέσα σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα με ένα διαφανές υγρό. Το μείγμα έγινε μωβ. Δε φάνηκε να ανησυχούν. Έβγαλαν ταυτόχρονα έναν ήχο σαν να κατέληγαν και οι δύο στο ίδιο συμπέρασμα για ένα όχι και τόσο σημαντικό θέμα. Κοίταξαν τον Τζακ. Έπιασαν την άκρη από το βύσμα που ήταν συνδεδεμένο με το δεξί του χέρι και «άδειασαν» ένα μπλε υγρό μέσα του. Τα μάτια του Τζακ αρχικά γούρλωσαν και μια φλέβα πετάχτηκε στο αριστερό μέρος του λαιμού του σαν κάποιος να τον έπνιγε. Έπειτα από μια ή δύο στιγμές, τα μάτια του «άδειασαν» και προοδευτικά έκλεισαν.  Η πρωινή επιτήρηση είχε τελειώσει.


Η γυάλα χαρίζει μια σχεδόν αποστειρωμένη ησυχία. Ο καθένας είναι απομονωμένος από τον διπλανό του. Καμιά φορά οι επιτηρητές μειώνουν το επίπεδο απομόνωσης και η γυάλα αποκτά μια διαπερατότητα ήχου. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν κάποιος πρέπει να εκτελεστεί στον προαύλιο χώρο της «μπαταρίας». Οι επιτηρητές είναι σαδιστές. Αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ανέβει κάποιος σε αυτό τον βαθμό της ιεραρχίας. Σήμερα θα γινόταν η 86.2013η εκτέλεση. Η συγκεκριμένη εκτέλεση ήταν μη προκαθορισμένη. Υπήρξε μια αναταραχή πριν μερικές «ημέρες» στην «μπαταρία» λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας. 

Συνήθως όσοι μεγαλώνουν στις γυάλες δεν εμφανίζουν δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου. Δεν αναπτύσσουν σεξουαλικές επιθυμίες. Δεν παράγουν τεστοστερόνη ή άλλες ορμόνες και τα επίπεδα των φερομόνων είναι εκμηδενισμένα. Η αναταραχή προκλήθηκε όταν παρατηρήθηκε ότι στη γυάλα με νούμερο 972Ω το ποσοστό ορμονών ήταν αυξημένο. 


(συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου