Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Εσύ πόσα ξέρεις για την Παλαιστίνη; (μέρος α')

Ειδήσεις σήμερα: Πανικός σε γάμο στο Ισραήλ όταν ήχησαν οι σειρήνες για επικείμενο βομβαρδισμό...(ρουκέτες). Ο Νετανιάχου λέει ότι δε θα δεχθεί άλλους ρουκετοπόλεμους και επιθέσεις της Χαμάς σε κατοικημένες περιοχές (του Ισραήλ). Η απάντηση στις ρουκέτες ήταν ο ακατάπαυστος βομβαρδισμός (εναέρια) από το Ισραήλ στη Γάζα. Δε μου λες; Ξέρεις πόση είναι η Γάζα σε μέγεθος; Τον πληθυσμό της; 515,556 άνθρωποι. Ξαναλέω. ΆΝΘΡΩΠΟΙ. 
Πώς ακριβώς μπορεί ένας λαός χωρίς εναέρια δύναμη να τα βάλει με ένα στρατό πλήρως εξοπλισμένο και με τις πλάτες της Αμερικής να τον προμοτάρουν;

Και για να μην πολυλογώ, μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την Παλαιστίνη.


1. Τα παιδιά στα σχολεία δεν διδάσκονται Ιστορία. Υπάρχει ως μάθημα επιλογής αλλά με βιβλία που τους επιβάλλει το Ισραήλ.


2. Εάν συλληφθεί Παλαιστίνιος από Ισραηλινό- εκτός από το γεγονός ότι θα τον σπάσουν στο ξύλο, θα τον βασανίσουν και πληθώρα ακόμα τέτοιων ωραίων και πολιτισμένων σκηνικών- το Ισραήλ έχει δικαίωμα προσωρινής κράτησής του για μια περίοδο 6 μηνών. Συνήθως δεν υπάρχει δικαίωμα στην επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Σε κάθε κελί μπορεί να βρίσκονται στοιβαγμένα πάνω από 15 άτομα. Και μετά το πέρας των 6 μηνών, μπορεί να κρατηθείς για άλλους 6 μήνες κ.ο.κ..


3. Δεν υπάρχουν εντάλματα σύλληψης. Δεν υπάρχουν ηλικίες σύλληψης. Είτε είσαι 7 είτε είσαι 90, ένα και το αυτό. Τα παιδιά συνήθως, βασανίζονται τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.


4. Η μόδα πιο παλιά ήταν για κάθε παιδί που πετάει πέτρες να του σπάνε τα χέρια. Προς αποφυγή και αποκλιμάκωση την "κακής" εικόνας των νεκρών 14χρονων μια 15ετία πιο πίσω.


5. Εάν κάποιος πεθάνει ενώ είναι κρατούμενος, το πτώμα του δεν επιστρέφεται στην οικογένεια μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινή φυλάκισης. Αν είσαι μέσα ισόβια, οι δικοί σου θα θάψουν ένα άδειο κουτί.


6. Το τείχος του Βερολίνου μοιάζει με μωρό 2 ετών μπροστά στο τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ. 


7. Οι περισσότεροι φυλακισμένοι τόσο μετά την πρώτη όσο και μετά την δεύτερη Ιντιφάδα ήταν άνθρωποι των γραμμάτων.


8. Η Παλαιστίνη έχει δύο εθνικούς ύμνους.


9. Ο στρατός του Ισραήλ έχει δικαίωμα να ψάξει σπίτια, να πάρει παιδιά και να σπάει στο ξύλο γυναίκες, παιδιά, παππούδες, χωρίς καμία προειδοποίηση, μέσα στη νύχτα.


10. Το διαβατήριο ενός Παλαιστίνιου λέει "Palestinian Territories" ενώ ενός Ισραηλινού "Israel".


11. Δεν υπάρχει κανένα- πλέον- αεροδρόμιο στην Παλαιστίνη. Υπήρχε ένα στη Γάζα. Βομβαρδίστηκε. 


12. Δεν υπάρχει Ισραήλ. Μόνο κατεχόμενη Παλαιστίνη.



Τα Δυτικά ΜΜΕ δεν πρόκειται να σου δείξουν ποτέ το μέγεθος της αλήθειας.

Και για να μην γελιόμαστε, ούτε εγώ αλλά ούτε κι εσύ μπορείς να καταλάβεις πώς είναι η ζωή όταν είσαι υπό την κατοχή της τέταρτης μεγαλύτερης πολεμικής δύναμης του πλανήτη και έχοντας την Αμερική να σιγοντάρει κάθε απόφαση. 
Και δεν αρκεί να έχεις κάποιον δικό σου στη Μέση Ανατολή για να σφίγγεται η καρδιά σου κάθε φορά που διαβάζεις κάτι ή που ακούς μια είδηση.
Και δεν αρκεί μόνο το "Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη".
Αλλά για μένα αρκεί όταν ακούς ή διαβάζεις κάτι να μην γυρνάς το βλέμμα αλλού λέγοντας "Κοίτα τους Άραβες, μόνο να σφάζονται ξέρουν" ή "Μουσουλμάνοι είναι, τι περιμένεις". 

Να πεις "Κάτι πρέπει να κάνουμε".
Και να κάνεις κάτι.

https://www.youtube.com/watch?v=MuFtsFo84DE

https://www.youtube.com/watch?v=1gTQZVfH16M

1 σχόλιο: