Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Χημική ισορροπία: διαταραχή της ειλικρίνειας

Σημαντικό είναι οι άνθρωποι να είναι ξεκάθαροι. Για να χτίσεις μια διαπροσωπική σχέση, όποιου είδους κι αν είναι αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορείς να είσαι ειλικρινής κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης. Κυρίως πίεσης.

Η αλήθεια, είναι για πολλούς, πράγμα υποκειμενικό, πολύπλευρο, θεμιτό, αβάσιμο, άτοπο, ουτοπικό, ανύπαρκτο στο μικρό σύμπαν που ζουν. Επειδή όμως το μικρό σύμπαν καθενός μας, δημιουργείται από τις δικές μας ανάγκες, η αλήθεια σε αυτό θα πρέπει να έχει την θέση που θέλει και πιστεύει ότι πρέπει να έχει ο δημιουργός του. Εσύ δηλαδή.

Από την επιλογή που θα κάνεις, άμεσα αποκλείεις την ανάμιξή σου με κάποια σύμπαντα άλλων ανθρώπων. Ταυτόχρονα ανοίγεις πόρτες για σύμπαντα με τα οποία μπορεί αργότερα να καταλάβεις ότι δεν επικοινωνείς και δε μπορείς να συνεχίσεις τον κοινό σας δρόμο. Μερικές φορές όμως, συμβαίνει να βρίσκεις πολλά κοινά χαρακτηριστικά του δικού σύμπαντος σε αυτό κάποιου άλλου. Κι εκεί καταλαβαίνεις ότι δεν είσαι μόνος. Όσο ιδιαίτερος κι αν πιστεύεις πως είσαι. Κάπως έτσι, ξεκινά κάτι.

Ο δρόμος που θα χαράξει αυτό το κάτι εξαρτάται από πολλά. Κυρίως την ειλικρίνεια.
Οι σχέσεις είναι δυναμικές. Αμφίδρομες.
Μπορεί να μετατοπιστούν προς τη μια ή την άλλη μεριά.
Η επαναφορά της ισορροπίας εξαρτάται από την θέληση και των δύο πλευρών.
Πάντα.

Οι δεύτερες ευκαιρίες είναι υπερεκτιμημένες. Μερικές φορές ωστόσο, είναι απαραίτητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου